BAQME is in februari 2021 gestart in Rotterdam en opereert momenteel een vloot van ruim 400 elektrische deelbakfietsen in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Ede en Gent. BAQME streeft er naar een betrouwbare partner te zijn voor steden waarin we actief zijn, met als doel een toevoeging te zijn aan de stad in de vorm van:

  • Duurzaamheid: E-bakfietsen kunnen tot 50% van het stadsverkeer vervangen. Het is het enige duurzame voertuig dat autoritten over korte afstand werkelijk kan vervangen, omdat het ontworpen is om goederen en kinderen te vervoeren.
  • Efficiëntie: E-bakfietsen nemen veel minder ruimte in beslag dan auto’s. Bovendien worden de bakfietsen gedeeld en zullen ze door verschillende huishoudens worden gebruikt, wat bijdraagt aan een efficiënter gebruik van de openbare ruimte. 
  • Inclusiviteit: E-bakfietsen zijn duur om te kopen en zijn alleen toegankelijk voor een bepaald deel van de bevolking. Omdat onze bakfietsen gedeeld worden, betalen gebruikers alleen voor wat ze gebruiken, waardoor de service betaalbaar en toegankelijk is voor het publiek. Bovendien zou de dienst ook een extra vorm van vervoer bieden voor mensen zonder rijbewijs.

Iedereen die 18 jaar of ouder is, mag een deelbakfiets rijden. De deelbakfietsen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

  • Een dagtrip met kinderen naar het park, de dierentuin, het zwembad, de school, etc. de bakfiets wordt vaak voor dit doel gebruikt en is speciaal ontworpen voor veilig vervoer van kinderen (veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere een bank en een veiligheidsgordel) 
  • Personen die boodschappen, meubels, planten of andere goederen vervoeren 
  • Kleine bedrijven die goederen en pakketjes vervoeren
  • Mensen die reizen met huisdieren

Deelplatform voor elektrische bakfietsen

Stadsplanning speelt een cruciale rol bij het ontwerpen en beheren van de fysieke, sociale en economische ontwikkeling van steden. Een van de grootste uitdagingen waar planologen vandaag de dag mee te maken hebben, is hoe ze verkeerscongestie en luchtverontreiniging kunnen verminderen terwijl ze toch een efficiënt vervoer van goederen en mensen mogelijk maken. BAQME, een platform voor elektrische deelbakfietsen, biedt een duurzame en efficiënte oplossing voor deze uitdagingen, en is daarom een ideale keuze voor stadsplanners die willen werken aan een duurzamere en efficiëntere stad.

BAQME bakfietsen zijn elektrisch, wat betekent dat ze geen uitstoot produceren en veel stiller zijn dan auto’s. Dit maakt ze een uitstekende oplossing voor het verminderen van luchtverontreiniging in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Bovendien zorgt het kleine en wendbare ontwerp van BAQME e-bakfietsen ervoor dat ze gemakkelijker door stadsstraten kunnen navigeren en minder ruimte innemen op de weg, wat kan bijdragen aan het verminderen van verkeersopstoppingen en het gemakkelijker maken voor andere voertuigen om door de stad te rijden.

Een van de unieke kenmerken van BAQME is de app. Dit maakt het voor mensen gemakkelijk om de deelbakfietsen te huren en terug te brengen op aangewezen locaties, wat het mogelijk maakt voor gebruikers om ze te gebruiken voor verschillende klussen en leveringen. Dit helpt ook om de toegankelijkheid van de fietsen te verhogen voor een breder publiek en vermindert de noodzaak om ze zelf te bezitten.

Tot slot is de BAQME is een krachtig hulpmiddel voor stadsplanners die willen werken aan duurzamere en efficiëntere steden. Wij kunnen bijdragen aan het verminderen van luchtverontreiniging en verkeersdrukte, terwijl we tegelijkertijd een veelzijdige en handige vervoerswijze bieden voor mensen en goederen. Ons deelplatform vergroot ook de toegankelijkheid en vermindert de noodzaak van persoonlijke eigendom. Naarmate de stedelijke bevolking blijft groeien, wordt het steeds belangrijker voor om innovatieve oplossingen zoals BAQME te onderzoeken om aan de behoeften van de steden van vandaag te voldoen. Het BAQME platform biedt een handige en duurzame oplossing voor stedelijke gebieden.

Wilt u weten hoe BAQME een bijdrage kan leveren aan de mobiliteits- en duurzaamheidsdoelstellingen van uw stad? Neem contact op via hello@baqme.com.