BAQME is in februari 2021 gestart in Rotterdam en opereert momenteel een vloot van ruim 250 elektrische deelbakfietsen in Rotterdam en Den Haag. BAQME streeft er naar een betrouwbare partner te zijn voor steden waarin we actief zijn, met als doel een toevoeging te zijn aan de stad in de vorm van:

  • Duurzaamheid: E-bakfietsen kunnen tot 50% van het stadsverkeer vervangen. Het is het enige duurzame voertuig dat autoritten over korte afstand werkelijk kan vervangen, omdat het ontworpen is om goederen en kinderen te vervoeren.
  • Efficiëntie: E-bakfietsen nemen veel minder ruimte in beslag dan auto’s. Bovendien worden de bakfietsen gedeeld en zullen ze door verschillende huishoudens worden gebruikt, wat bijdraagt aan een efficiënter gebruik van de openbare ruimte. 
  • inclusiviteit: E-bakfietsen zijn duur om te kopen en zijn alleen toegankelijk voor een bepaald deel van de bevolking. Omdat onze bakfietsen gedeeld worden, betalen gebruikers alleen voor wat ze gebruiken, waardoor de service betaalbaar en toegankelijk is voor het publiek. Bovendien zou de dienst ook een extra vorm van vervoer bieden voor mensen zonder rijbewijs.

Iedereen die 18 jaar of ouder is, mag een deelbakfiets rijden. De deelbakfietsen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

  • Een dagtrip met kinderen naar het park, de dierentuin, het zwembad, de school, etc. de bakfiets wordt vaak voor dit doel gebruikt en is speciaal ontworpen voor veilig vervoer van kinderen (veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere een bank en een veiligheidsgordel) 
  • Personen die boodschappen, meubels, planten of andere goederen vervoeren 
  • Kleine bedrijven die goederen en pakketjes vervoeren
  • Mensen die reizen met huisdieren

Wilt u weten hoe BAQME een bijdrage kan leveren aan de mobiliteits- en duurzaamheidsdoelstellingen van uw stad? Neem contact op via hello@baqme.com.