Moet je naar de IKEA maar heb je geen auto? Lees verder voor een tip van een van onze gebruikers!

Door Maria Victoria Garcia – gebruikerservaring specialist

Jennifer is recent verhuisd. Ze heeft wat meubels uit haar oude appartement meegenomen en neergezet in haar nieuwe huis. Toen alles eenmaal stond, realiseerde ze zich dat er iets ontbrak: ‘een nieuwe lade kast zou wel leuk staan… en misschien dat een tapijt de kamer helemaal compleet maakt.’ Instinctief denkt ze, zoals vrijwel iedereen die op zichzelf woont, gelijk aan IKEA. Jennifer heeft alleen geen auto om de meubels in mee te nemen.

Dus ze kiest voor de tweede beste optie: de meubels laten bezorgen. Ze gaat naar de website, doet alles in haar winkelmandje, en komt vervolgens tot de realisatie dat dit niet alleen lang duurt, het is ook nog eens ongelofelijk duur.

Wat nu? Openbaar vervoer is absoluut geen handige optie en een taxi kost bakken met geld en laat je waarschijnlijk niet eens in de auto met al die meubels. Op eens schiet haar iets te binnen: die zwart-turquoise bakfietsen die ze steeds vaker in de stad ziet fietsen, BAQME! De bak is zeker groot genoeg om alle spullen in mee te nemen, en misschien dat ze zelfs haar vriendin Emma mee kan vragen. De IKEA is slechts een half uurtje fietsen vanuit het centrum en aangezien de fietsen elektrisch aangedreven zijn, voel je niks meer van het gewicht van de spullen die in de bak liggen.

Jennifer en Emma spreken een paar uur later af en lopen samen naar 2 BAQME fietsen in de buurt. Als ze eenmaal aankomen bij de winkel kunnen ze volledig genieten van de ‘IKEA ervaring’. Al lopend door de winkel halen ze toch een stuk meer spullen dan verwacht: nieuw beddengoed, servies en een aantal leuke huisplanten. Na afgerekend te hebben, lopen ze terug naar de fietsen en gooien ze de gekochte spullen in de bakfietsen. Ze kunnen nu moeiteloos terug fietsen en Jennifer kan eindelijk haar droom kamer afmaken. Wie had verwacht dat ze te fiets alle spullen konden kopen, terug naar huis konden brengen en in elkaar konden zetten in slechts 1 dag?