1 maart komt er weer aan: nationale complimentendag, de 60e dag van het jaar en de ‘wereld muziektherapie dag’. Bovendien is het ook de verjaardag van Justin Bieber en Zuid-Koreaanse triatlete Heo Min-Ho, voor wie nog niet op de hoogte was. Maar boven alles is 1 maart de dag voor jou om je autobezit te herdenken.

Door Indy Tramonte – Customer Success Specialist

Het probleem van de auto

Ik schets even een beeld dat hopelijk niet te ver van de realiteit is verwijderd. Je bent een jong stel, misschien heb je een hondje of zelfs al een klein kindje, en nu moet je met het hele zooitje jezelf door de stad zien te verplaatsen. De eerste optie die je te binnen schiet is natuurlijk de auto, en waarom ook niet? Iedereen pakt tenslotte de auto tegenwoordig. Maar of dit in werkelijkheid ook echt de beste optie is? Dat is een heel ander verhaal. Zo zijn de maandelijkse lasten van het bezitten van een auto gemiddeld €470, en dit kan oplopen tot meer dan €600 als het even niet meezit. Dat is de huur voor een flinke studentenkamer in hartje Rotterdam, een paar Gucci schoenen of een nieuwe Samsung 4K smart-tv, elke maand. En dan hebben we het nog niet eens over de aankoopprijs van je voertuig gehad. Bovendien worden steden in rap tempo auto onvriendelijk. Zo liggen er in Rotterdam plannen om Westblaak in een voetgangersparadijs om te toveren, en steden als Amsterdam en Utrecht zijn al jaren een drama om met de auto te trotseren.


De oplossing

Maar ik kan je dit natuurlijk niet zomaar vertellen zonder een realistisch alternatief voor te stellen. Dat is waar BAQME in het spel komt, de elektrische bakfiets die jou en je gezin overal heen brengt. Onze maandpas kost €195, en geeft je volledige vrijheid in het gebruik van alle BAQME fietsen. Je hoeft dan ook geen zorgen meer te maken over zaken zoals onderhoud. Laten we even uitgaan van een worst-case scenario, waarin je de volle €600 per maand betaalt voor je auto. Dit zou betekenen dat je maandelijks €450 teveel betaalt voor vervoer. Op 1 maart heb je dan al €900 weggegooid in 2022. Sterker nog, voor 3 maanden autorijden had je ook een heel jaar met de BAQME rond kunnen komen. Op jaarbasis ben je in dit voorbeeld €7.200 kwijt met de auto, en op de bakfiets slechts €1.800, een verschil van €5.400. Ofwel, met de auto verspil je in één jaar genoeg geld om in hoogzomer met 5 man naar LA en terug te vliegen (of meer dan 10.000 luiers te kopen, voor de ouders onder ons). Bovendien zit je bij BAQME verder nergens aan vast, als de maandpas toch niet bevalt dan ben je er volgende maand alweer vanaf. Een auto is toch wat lastiger om vanaf te komen. Daarnaast zijn onze fietsen ook te gebruiken met een dagpas of zelfs op basis van enkele ritjes, om het zo flexibel mogelijk te houden voor jou.


Als je nog niet overtuigd bent, maak dan vooral een keer een ritje op een van onze fietsen. Wees er echter snel bij voor een maandpas, er zit namelijk een limiet op het aantal passen dat we verkopen.

We hopen je snel op een BAQME door de stad te zien racen!