Download de RET Real Time App en ga mee in de flow van Rotterdam’s stedelijke innovatie

door Maria Victoria Garcia – gebruikerservaring specialist

De Maas is niet alleen de mooiste rivier van Nederland, die door hartje Rotterdam stroomt, het staat ook voor het principe waarop deelmobiliteit is gebouwd (Mobility as a Service). RET, de officiële openbaar vervoer provider van Rotterdam doet nu ook mee met het principe van MaaS, met de RET Real Time App. Met deze app kunnen inwoners van Rotterdam alle deelmobiliteit voertuigen in één kaart samen zien. Openbaar vervoer is de ruggengraat van persoonlijk transport, en door middel van deelmobiliteit kunnen we het bereik hiervan uitbreiden. BAQME werkt nu samen met RET om dit aan te moedigen. 

De deelmobiliteit aanbieders op het Willemsplein

Maandag 5 juli 2021 werd de inauguratie ceremonie georganiseerd op het Willemsplein: het precieze punt waar tram 7 en de watertaxi elkaar kruisen. BAQME was aanwezig, samen met Check, Felyx, Go Sharing, Donkey Republic, Watertaxi, Lime en MyWheels.

De reden achter deze ontwikkeling is om deelmobiliteit ten allen tijden beschikbaar te stellen voor iedereen. Sinds de start van de pandemie zijn veel mensen sceptisch geworden over het gebruik van openbaar vervoer. Mensen voelen zich niet meer volledig veilig in een volle tram of metro, dus kiezen ze sneller voor de vertrouwde auto. Het is niet moeilijk om te zien hoe dit negatieve gevolgen heeft voor de CO2 uitstoot in Nederland. Het is nu dan ook belangrijker dan ooit dat wij, als Nederlanders, samen naar een groenere planeet toe werken. Een manier om dit te bereiken is door middel van deelmobiliteit, en de RET app is dan ook een mooie stap richting dit doel. BAQME is trots hierin het voortouw te nemen.

Laten we deze prestatie dan ook vooral samen vieren door lekker op de BAQME te stappen!