Het weekend van 1 t/m 3 september 2023 heeft in het teken gestaan van de 46ste editie van de wereldhavendagen. Dit jaarlijks terugkerend evenement zet Rotterdam weer even in de spotlight bij de honderdduizenden bezoekers.  

Je kunt je voorstellen dat zo een mega evenement als de wereldhavendagen ook enorme voorbereiding en organisatie vergt. Bepaalde delen van de stad worden afgesloten, vervoer wordt omgeleid en daarmee is de bereikbaarheid in Rotterdam een grotere uitdaging dan normaal. Dit geldt niet alleen voor bezoekers maar ook voor de mensen van de organisatie van de wereldhavendagen. Bereikbaarheid, flexibiliteit en punctualiteit zijn belangrijke waardes voor de organisatie. Op de vraag ‘hoe kunnen we dit het beste oplossen?’ Kwam het antwoord: ‘elektrische bakfietsen huren!’ Het is een laagdrempelige optie van vervoer in de stad. Je bent snel van A naar B en je kunt op meer plekken komen dan met ander soort vervoer. Ook het parkeren is veel makkelijker dan met de auto én niet alleen ben je zelf elektrisch ondersteund die Erasmusbrug over, maar je kunt ook je materiaal overal makkelijk in je bak meenemen.  

We zijn trots bij BAQME dat we met 8 van onze fietsen onderdeel hebben uitgemaakt van zo’n bijzonder Rotterdams evenement als de wereldhavendagen. Er komen meer evenementen en festivals aan waar we met plezier bespreken hoe BAQME ondersteunend kan zijn.  

Heb je ook een aankomend evenement of festival waar de elektrisch ondersteunde bakfietsen van BAQME je werk wat makkelijk kunnen maken? Voel je vrij om contact op te nemen om het huren van de bakfietsen voor die periode te bespreken hello@baqme.com