Iets leuks doen dit weekend in Rotterdam? We hebben een uitgestippeld plan voor je! Pak een BAQME met je kinderen en fiets naar deze drie locaties.

Door Mihaela Rodideal – Rider Experience Specialist

Stimuleer creativiteit

Wist je dat het maken van kunst de ontwikkeling van hersensen van kinderen stimuleert? Verven, tekenen en knutselen ontwikkelt de verbeelding doordat kinderen hun eigen verhalen maken over wat ze zien.

Het helpt kinderen ook om hun emoties beter te uiten. Iedereen kan kunst maken, van opa’s en oma’s tot kleinkinderen.

Thuis wil je natuurlijk geen rommel maken! Download daarom de BAQME app en huur een elektrische bakfiets. Rijd met de bakfiets naar Villa Zebra op de Kop van Zuid en pauzeer of beëndig de rit.

Is je kind tussen 2 en 6 jaar oud? De Groentekraam en het uitvoeren van een act op het Circus Gibra podium stimuleren de ontwikkeling van talen. Kinderen boven de 6 jaar kunnen hun verbeelding laten spreken door hun eigen kunst te maken.


Pak wat Vitamine D 

Door naar de volgende bestemming! Tijd voor een drankje en een gezonde maaltijd. Vervolg je BAQME rit en rijd richting Het Park. Parkeer de elektrische bakfiets bij de ingang en pauzeer de rit met de app.

In het midden van Het Park vind je Parqiet, een prachtig café met uitzicht op de Euromast. Op het grasveld voor het café kunnen kinderen lekker rondrennen en spelen. Binnen vind je speelgoed en kinderboeken. Als de zon schijnt kun je buiten zitten aan een tafel of relaxen in een strandstoel.

Ontbijt, lunch en hapjes worden geserveerd op het terras, net als alle soorten koffie en lekkernijen van lokale patisseries.


Binnen relaxen

Is het een regenachtige dag? Maakt niet uit! Vervolg de rit op je e-bakfiets en rijd binnen 5 minuten naar Cinerama. Voor de deur vind je een handige fietsenstalling om de bakfiets te parkeren.

Doe de bakfiets op slot en pauzeer de rit. Geniet van een middagfilm met je kinderen in deze traditionele bioscoop. Kinderen tot 11 jaar krijgen korting, er is altijd keuze tussen diverse kinderfilms.

Wil je naar huis met de BAQME? Vervolg je rit. Zodra je arriveert kun je de e-bakfiets parkeren. Je kunt de rit beëindigen binnen het servicegebied.

Geniet van je dag op de e-bakfiets!