Amsterdam, 6 december 2022 – BAQME heeft succesvol een crowdfund financieringsronde en lease faciliteit voor de aankoop van e-bakfietsen afgerond. 

De equity crowdfunding werd gesteund door High Rise Ventures en verschillende angel investeerders. Ook BAQME gebruikers hebben geinvesteerd. De campagne is voltooid op het Crowdcube platform. 

De lease faciliteit wordt beschikbaar gesteld door Terberg Business Mobility voor de aankoop van nieuwe elektrische bakfietsen ter ondersteuning van de snelle groeistrategie. 

BAQME zal de financiering inzetten om meer gebruikers aan te trekken en voor de lancering van het e-bakfiets abonnement 

BAQME verwacht volgend jaar naar 50.000 gebruikers te groeien. In 2022 is het aantal BAQME gebruikers verdubbeld. Met de nieuwe financiering zal BAQME gebruikers buiten de huidige demografie aantrekken, zoals studenten en young professionals. De landelijke helmplicht voor scooters die op 1 januari 2023 zal ingaan gaat e-deelbakfietsen nog aantrekkelijker maken voor korte stedelijke ritten van A naar B. Actieve mobiliteit is niet alleen een kernwaarde van BAQME, maar inmiddels ook van beleidsmakers in steden. Het ondersteunen van actieve mobiliteit door regulering versnelt de transitie van stedelijk autogebruik naar fietsen. 

Hiernaast zal het aantal elektrische bakfietsen verhoogd worden in Rotterdam, Den Haag en Gent. Rotterdam krijgt hiermee de grootste vloot elektrische deelbakfietsen in de wereld. 

Succesvolle crowdfunding strategie 

Het succes in de recente crowdfundcampagne is mede gebouwd op BAQME’s merk en groeiende zichtbaarheid in buurlanden. Investeerders komen uit meer dan 20 verschillende landen. De campagne volgde op een eerdere recordbrekende crowdfundingcampagne uit 2021, waarin het maximale investeringsbedrag van €400.000 binnen 35 minuten werd opgehaald op het OnePlanetCrowd platform. 

“We zijn extreem dankbaar voor de steun van zoveel geweldige investeerders. Na het afronden van twee crowdfundcampagnes hebben we nu een duidelijk pad voor het verantwoordelijk ophalen van kapitaal voor de groei van BAQME. Het vertrouwen van onze investeerders stelt ons in staat om door te gaan met onze missie om elektrische bakfietsen voor iedereen toegankelijk te maken.” 

Souren Arakelian, Founder BAQME.   

Over BAQME 

BAQME is een platform voor elektrische deelbakfietsen, op een missie om korte autoritten te vervangen. Sinds de lancering in 2021 is BAQME snel gegroeid van 20 naar 350 elektrische deelbakfietsen. Hiermee is BAQME de grootste aanbieder van “dockless” e-deelbakfietsen in de wereld. BAQME is gevestigd in Nederland en momenteel actief in Rotterdam, Den Haag en Gent.